top of page
  • mara861

De beste groenten bij afvallen
Tijdens de lockdown zaten veel mensen thuis, sportscholen waren dicht en de inspanning om naar werk te gaan viel door het thuiswerken ook weg. Stil zitten werd normaal en flink wat mensen zaten hierdoor minder lekker in hun vel. Afvallen is op zo’n moment best wel lastig en misschien wel één van je laatste prioriteiten, terwijl een gezond gewicht wel erg belangrijk is! Een gezondere levensstijl kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je je lekkerder in je vel voelt en gelukkiger bent. In een gezonde levensstijl mag het innemen van groenten en fruit natuurlijk niet missen, dus daarom zocht ik voor jullie uit welke groenten bij afvallen aan te raden zijn.


Bladgroenten


In verschillende onderzoeken is gebleken dat spinazie en andere bladgroenten effectieve groenten bij afvallen zijn. Deze groenten stimuleren niet alleen de vetverbranding, ook verlagen ze de kans op kanker, zijn ze goed voor de botten en zitten er veel mineralen en vitaminen in. Daarnaast kan je het op veel verschillende manieren eten, waardoor het regelmatig op het menu kan staan.


Champignons


Officieel zijn ze geen groente, maar champignons zijn wel super effectief als je wil afvallen. Ze stimuleren namelijk vetverbranding en gewichtsverlies. Ook zitten ze boordevol eiwitten, waardoor je metabolisme verhoogt, en dus ook vetverbranding. Tip: wok spinazie met champignons en wat knoflook. Op deze manier heb je een mooie combinatie van vetverbrandende groenten en het is ook nog eens superlekker.


Bloemkool en broccoli


Ook bloemkool en broccoli zijn stimulerende groenten bij afvallen. Beide bevatten namelijk veel vezels, vitaminen en mineralen. Broccoli en bloemkool bevatten daarnaast ook bioactieve stoffen die het afvallen bevorderen. Bioactieve stoffen zijn stoffen die het lichaam niet per se nodig heeft, maar wel gezondheidsbevorderend werken. Broccoli en bloemkool geven ook nog eens een vullend gevoel, waardoor je minder ander voedsel tot je hoeft te nemen.


Pompoen


Als je wil afvallen is ook het eten van pompoen aan te raden. Doordat er weinig calorieën in zitten, maar wel veel voedingsstoffen en vezels, kun je er veel van eten. Daarnaast zitten er ook veel vitaminen in die goed zijn voor je weerstand. Voornamelijk het hoge gehalte vitamine A zorgt hiervoor.


Komkommer


Ten slotte is komkommer ook een effectieve groente bij afvallen. In de pulp zit namelijk wijnsteenzuur en dit zorgt ervoor dat koolhydraten niet worden omgezet in vet. Ook draagt het bij aan een gezonde spijsvertering.


Elk lichaam is natuurlijk anders en sommige groenten bij afvallen werken voor jou misschien beter dan anderen. Mocht het afvallen niet lukken, praat dan vooral met je huisarts over mogelijke oplossingen.

83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page