top of page
  • Redactie

Welke transformerende werking kan een retraite hebben?In drukke periodes kunnen spanningen zich ophopen in je lichaam. Je hebt het zelf vaak niet eens in de gaten maar opeens is daar de overbekende druppel en kun je niet meer. Als je de rust niet meer in hoofd en lijf kunt vinden, kan een retraite uitkomst bieden.


Lang geleden vertelde een vriend dat hij het idee had tegen een burn-out aan te schuren en om dat te voorkomen, ging hij in retraite. In een retraite centrum. Ik keek hem verbaasd aan. Hij? Ik kon me er nauwelijks iets bij voorstellen en had er niet eerder van gehoord. Nu, jaren later, hoor ik regelmatig dat vriendinnen en kennissen even de stilte opzoeken om zichzelf weer te resetten door gedurende een aantal dagen in groepsverband te mediteren. Door zich niet te laten afleiden door mobiele telefoons, televisie en internet, komen ze helemaal tot rust. Even geen zorgen om je ouders, partner, kinderen en collega’s, maar jezelf centraal zetten op een bijzondere en rustgevende plek. Zoals bijvoorbeeld een retraite centrum, in de natuur, of op het heerlijke Spaanse eiland Tenerife bijvoorbeeld.


Je maakt je overal zorgen om


Wanneer en waarom een retraite? Er zijn perioden in je leven dat het lijkt alsof je in een achtbaan zit. Je loopt vast op je werk, je bent mantelzorger voor je ouders, je puberende kinderen vragen veel aandacht en je partner belandt in een midlifecrisis. Veel vrouwen hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel en vinden dat ze alle ballen in de lucht moeten houden. Dat lukt misschien een tijdje, maar er komt een dag dat de ballen een voor een op de grond vallen en je leeg en op bent. Het gaat even niet meer zoals je graag wilde. Je maakt je zorgen over je inkomen, je relaties, werk en mentale gezondheid en weet even niet hoe daarmee om te gaan. De positieve energie die je nodig hebt om door te gaan, is ver te zoeken.


Retraite op Tenerife


Er zijn genoeg coaches die je kunnen helpen en retraites verzorgen. Zo ook Willian en Lindsay die je een spiegel voorhouden en je kunnen laten zien hoe je weer goed in je vel kunt komen. Hoe je vaste patronen die in de loop van de tijd zijn ingesleten, kunt doorbreken en hoe je uiteindelijk de touwtjes weer in handen kunt krijgen. In hun retraite centrum op Tenerife begeleiden ze mensen en helpen ze hun leven weer op de rit te krijgen. Het traject is intensief en de begeleiding is één op één. De vragen die het coachingsechtpaar regelmatig wordt gesteld zijn: ‘ik wil wel een andere baan, maar wat?’ of ‘wie ben ik en waar wil ik naar toe in mijn leven?’ en ‘ben ik eigenlijk nog wel gelukkig in mijn huidige relatie?’. Samen wordt gezocht naar de antwoorden op deze en andere vragen.


Jezelf een retraite cadeau doen, is altijd een goed idee. Een retraite zorgt er immers voor dat je pas op de plaats maakt omdat je even niets hoeft. De ervaring wat stilte met je kan doen, is super fijn en zorgt voor rust. Je onthaast, je bezint en je ervaart hoe fijn het is om gedurende een paar dagen onbereikbaar te zijn en geen prikkels van buitenaf krijgt.


9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page