top of page
  • Redactie

5 kilo afvallen in een maand: zo doe je dat!

Bijgewerkt op: 29 jun. 20235 kilo afvallen in een maand

Soms heb je van die dagen dat alles wat je aantrekt, stom staat. Bloesjes zitten te strak en lijken te zijn gekrompen en je broek knelt om je billen. Aargh! Je wilt zo snel mogelijk weer in je kleding passen. Maar hoe doe je dat? Hoe val je 5 kilo in een maand af?


5 kilo afvallen in een maand


Mijn vader, die honderd jaar geleden al steevast ontbeet met havermout lang voor het hip werd, zei altijd: ‘afvallen doe je door minder te eten en meer te bewegen’. Geen speld tussen te krijgen toch? Maar goed, zo simpel is het nou ook weer niet. Hoewel elk dieet start met om te beginnen minder eten. Dat helpt altijd om af te vallen.


Tjop tjop: in beweging!


Afvallen zonder meer te bewegen is een haast onhaalbare zaak. Je kunt minder gaan eten, maar daardoor val je niet heel snel af. Kom uit je luie stoel en ga bewegen. Wandel een half uur tot drie kwartier stevig door, trek je hardloopschoenen aan en ren of pak je fiets en ga een flink stuk racen. Wat je doet maakt niet zoveel uit, als je er maar voor zorgt dat je calorieën verbrandt.


Zet de waterkraan maar open


De laatste jaren gaat bijna niemand meer de deur uit zonder een flesje of bidon water. En terecht. Wie wil 5 kilo in een maand wil afvallen doet er goed aan veel water te drinken. Tank je glas vol water voor elke maaltijd zodat je eerste honger vast is gestild. Bovendien bevat water, net als thee en koffie zonder suiker en melk, geen calorieën dus je kunt het er flink van nemen. Als je zo’n anderhalf liter water per dag drinkt, naast je koffie en thee, spoel je lekker door.


Zorg voor voldoende slaap


Slaap is heel belangrijk om te afvallen. Als je in bed ligt en langzaam naar dromenland verdwijnt heb je geen honger meer en denk je niet aan eten. Bovendien is het goed voor je lichaam om goed uitgerust te zijn. Zeven tot negen uur slaap is prima. Goed slapen betekent de dag een stuk fitter starten en het geeft je energie en motiveert om je dag goed te beginnen en je gezonde levensstijl vol te houden.


Stop met snaaien


Wat een stuk scheelt, is het laten staan van koek, snoep, chocola, chips en hartige hapjes. Beperk je tot drie maaltijden per dag en een paar, gezonde, tussendoortjes. Denk aan fruit, groenten en gezonde volkoren crackers. Vooral van groenten kun je nooit genoeg eten.


13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page