top of page
  • mara861

Het beste fruit bij afvallen

Bijgewerkt op: 28 feb. 2022
Eigenlijk weet iedereen wel dat bij een gezond en gevarieerd dieet fruit niet kan ontbreken. Fruit levert namelijk veel voedingsstoffen en weinig calorieën (Voedingscentrum, z.d.). Als je graag wat pondjes zou willen verliezen, is fruit bij afvallen dus zeker aan te raden. Helaas is onbeperkt fruit eten ook niet de bedoeling, maar 2 tot 3 stukken per dag kunnen prima! Voedingswaarden verschillen natuurlijk per fruit, maar soms helpt het fruit bij afvallen! Wij maakten een lijst 5 soorten fruit die je kunnen helpen.


Citroen


De smaak van citroen is erg zuur en vaak is deze fruitsoort te vinden in combinatie met verschillende soorten drankjes. Citroen werkt naast een goede smaakmaker ook prima als je wilt afvallen! Citroen stimuleert je metabolisme en daardoor dus ook vetverbranding. Het is verstandig om elke dag te beginnen met een glas warm (niet heet) water en citroensap (ManMan, 2021).


Kiwi


Aan te raden fruit bij afvallen is onder andere kiwi. Naast dat de vrucht veel vitamine C bevat, bevat het ook vitamine A, zink, kalium en koper. Doordat de vrucht ook aminozuren bevat, helpt kiwi voor een snellere vetverbranding. Daarnaast houdt het je bloedsuikerspiegel meer in balans zodat je minder snel trek hebt in zoetigheid (Mens & Gezondheid, 2015).


Bosbessen


Bosbessen helpen bij het verliezen van buik vet. De bes breekt op hoge snelheid vet af en bevat veel vezels waardoor het ook nog eens darmproblemen voorkomt. Je kunt de bessen natuurlijk los eten, maar ook in bijvoorbeeld yoghurt of in combinatie met ander fruit zijn ze heerlijk (Mens & Gezondheid, 2015).


Peren


Ook peer is een vrucht met veel goede eigenschappen. Peer bevat bijvoorbeeld heel veel water en dit helpt met het afbreken van vet. Ook peer heeft voldoende vezels waardoor je een verzadigd gevoel krijgt en door de zoete smaak minder zin in andere tussendoortjes hebt. Je kan peer gewoon met schil en al eten, maar ook zonder zijn ze erg lekker (Mens & Gezondheid, 2015).


Grapefruit


Er zijn onderzoeken die aangeven dat grapefruit helpt bij het verliezen van overgewicht doordat het bijdraagt aan een snellere spijsvertering. Daarnaast bevat het veel vitamines en weinig calorieën. Een goed stuk fruit bij afvallen dus (Jansen, 2021)


Uiteraard is een gevarieerd dieet belangrijk. Deze stukken fruit helpen bij het afvallen, maar daarnaast is het natuurlijk nog wel van belang dat je er omheen ook gezond blijft eten. Verder is het aan te raden om de stukken fruit niet in de blender te mikken, veel vezels gaan dan namelijk verloren en dat is zonde!


19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page