top of page
  • Redactie

Wanneer moet je naar een diëtist?

Bijgewerkt op: 23 nov. 2023Je broeken zitten strak, je shirtjes lijken gekrompen. Je zit minder lekker in je vel. Je snaait, sporten komt er niet meer van maar je wilt wel wat kilo’s kwijt. Crashdieet dan maar? Maaltijdvervangers? Of maak je een afspraak met een diëtist?


Na de geboorte van mijn jongste, kreeg ik de zwangerschapskilo’s er niet af. Ik was druk met het zorgen voor twee jongetjes, had gebroken nachten, was bekaf en dus vond ik dat ik die reep chocola ’s avonds echt wel had verdiend. Maar toen ik weken na de bevalling nog steeds mijn zwangerschapsspijkerbroek aantrok, vond ik het mooi geweest. Ik moest actie ondernemen.


Een dag niet eten?!


Maar waar moest ik beginnen? In de dieet-jungle zie je door bomen het bos niet meer. Ik las over het vastendieet; een dieet waarbij je een paar dagen per week niet eet. Van het idee alleen al viel ik flauw. Ook zag ik het niet zitten om elke dag naar de sportschool te gaan. Waar haalde ik de tijd vandaan? Ik besloot het anders te doen en maakte een afspraak met de huisarts. Vond ik wel een beetje raar eigenlijk, maar ik dacht: ‘iedereen heeft er baat bij als ik gezond blijf en hij heeft er voor gestudeerd dus weet vast wat ik het beste kan doen.’


De diëtiste is niet dun


De huisarts verwees me door naar een diëtiste. Het eerste wat ik dacht toen ik haar zag: ‘huh? Zij is ook helemaal niet dun’. Al snel leerde ik dat een gezond gewicht niets met dun of maatje zero hebben te maken heeft. Waar het om gaat is dat je gezond en voldoende eet. Een dieet volgt dat is afgestemd op je leven. Ben je de hele dag aan het rennen, vlieg je van hot naar her en ben je dagelijks een uur in de sportschool te vinden? Logisch dat je dan andere voeding nodig hebt dan iemand die acht uur op kantoor zit en niet meer meters maakt dan van het bureau naar het koffieapparaat.


Wanneer naar de diëtiste?


Wanneer kun je het beste een afspraak met de diëtiste maken? Voor sommige mensen is het al best een hele stap om toe te geven dat ze te zwaar zijn, laat staan dat ze op een weegschaal gaan staan bij een diëtiste. Toch is het een goed idee om wel te doen. We zetten de voordelen van het bezoeken van een diëtiste op een rij.


Stok achter de deur


Een veel gehoorde reden om naar een diëtiste te gaan is omdat hij of zij een stok achter de deur is. Als je wekelijks op de weegschaal moet, wil je toch niet helemaal afgaan en krab je je wel twee keer achter je oren als je op het punt staat een kroket te nemen.


Uitgebalanceerd dieet


Een diëtiste kan een uitgebalanceerd dieet opstellen die op maat is gemaakt. Rekening wordt gehouden met de activiteiten die je dagelijks hebt en je behoefte.


Gezond eten


Een diëtiste kan je vertellen welke voedingsmiddelen je nodig hebt en welke je beter kunt laten staan. Hij of zij leert je keuzes maken en een gezonde levensstijl aan waar echt wel ruimte voor een lekker hapje en drankje is.


Een afspraak maken met mijn diëtiste is het beste wat ik ooit heb kunnen doen. Mede dankzij haar hulp viel ik vijftien kilo af en weet ik wat goede voeding voor je lichaam doet. Gewoon bellen voor een afspraak dus als je wel wat hulp kunt gebruiken.


26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


Post: Blog2_Post
bottom of page