top of page
  • mara861

Fijne tips bij eczeem
Vooral in de winter kun je er opeens last van hebben: eczeem. Je huid voelt trekkerig en ziet er vlekkerig uit. Eczeem is niet erg, maar wel vervelend. Wat kun je doen om je huid soepel en gezond te houden? Lees onze tips bij eczeem.


Zuinig met zeep


Vind jij het ook zo heerlijk om met een romige zeep je te wassen onder de douche? Of eindeloos in een schuimend bad te zitten? Als je last hebt van een kriebelhuid is dat niet aan te raden. Het water en zeep droogt je huid uit. Dit is misschien wel een van de belangrijkste tips bij eczeem: douche kort en wees zuinig met zeep.

Smeren smeren smeren


Een andere tip bij eczeem is: houd je huid soepel en zacht. Smeer jezelf na een douche of bad in met een vocht inbrengende lotion of een olie. Een olie voedt je huid en herstelt het. De zuren in de olie zorgen voor een goede balans van het vochtgehalte in je huid. Een ander bijkomend voordeel van een goede olie is dat het vaak is gemaakt met natuurlijke ingrediënten en dus zacht voor je huid is.


Probeer niet de krabben


Soms word jij of je kindje gek van de jeuk en hoewel krabben zeer doet, is alles beter dan die verschrikkelijke jeuk. Probeer niet te krabben. Als je dat wel doet, kunnen er wondjes ontstaan die voor huidinfecties kunnen zorgen die de eczeem erger maken. Wat helpt is je nagels kort knippen en houden zodat krabben niet zo makkelijk meer gaat.


Go see the doctor


Eczeem kan soms super hardnekkig zijn en als je alle tips bij eczeem hebt uitgeprobeerd en niets helpt, kun je naar je huisarts of dermatoloog gaan. Samen met de dermatoloog kun je onderzoeken welke zalf je je kunt smeren waardoor je eczeem minder wordt. Belangrijk is de oorzaak te achterhalen en dat is niet altijd mogelijk. Sommige mensen krijgen als ze veel stress hebben last van een kriebelhuid, anderen door temperatuurverschillen. In enkele gevallen kun je ook eczeem krijgen van bepaalde voedingsmiddelen. Schrijf of wanneer je er last van krijgt, houd een soort dagboekje bij. Dat helpt je misschien bij het zien van een patroon.


Loszittende kleding


Deze tips bij eczeem helpen je misschien van je kriebelhuid af. Tenslotte adviseert thuisarts.nl loszittende kleren, het liefst van katoen te dragen. Wol en warme kleding kunnen de huid namelijk irriteren. Het is het proberen waard!


4 weergaven0 opmerkingen

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page