top of page
  • mara861

De beste oplossingen bij pijn bij het vrijen
Janice heeft niets te klagen over seksleven. Gemiddeld is ze twee keer per week intiem met haar vriend, maar de laatste tijd is het pijnlijk. “Mijn vagina is droog ondanks dat ik wel opgewonden ben. Als Daan bij me binnendringt, doet dat zo’n pijn. Ik baal daarvan, want ik ben dol op seks maar nu houd ik het alleen maar af.”


Veel vrouwen hebben periodes dat vrijen niet zo lekker is als het zou moeten zijn. Pijn bij het vrijen is lastig en niet iedere vrouw durft er met haar partner over te praten. Toch is dat wel belangrijk om ervoor te zorgen dat het leuk blijft in bed. Je partner voelt niet wat jij voelt en als je niets zegt, weet hij ook niet wat er aan de hand is.


Het doet pijn bij het vrijen

Vaginale droogheid is vaak de oorzaak van pijn bij het vrijen. Het kan vooral zeer doen als je partner met zijn penis of vinger bij je naar binnengaat. Je kunt dan last hebben van een branderig gevoel dat maar niet weggaat. Van een zeurderige pijn of brandend gevoel kun je de hele dag last houden. Pijn bij het vrijen komt veel voor bij vrouwen in de overgang.


O nee, hij wil weer

Omdat je seksleven (en je lichaam) verandert naarmate je ouder wordt, is het belangrijk om in gesprek te blijven met je partner. Het allerbelangrijkste is dat je opgewonden raakt. Je vagina moet goed vochtig zijn waardoor penetratie mogelijk is. Ga na waarom het moeilijk is voor je om opgewonden te raken. Vaak is dat stress of somberheid maar soms zijn er anderen redenen waaraan je niet denkt. Zo kun je na een tijdje angst krijgen voor de pijn die ontstaat tijdens het vrijen. Misschien voel je je schuldig omdat je partner vaker seks met je wil en jij eigenlijk te moe bent. Vervelende ervaringen kunnen ook oorzaak zijn van minder zin in seks.


Hoe wordt het weer leuk?

Om het weer leuk tussen de lakens te krijgen, is praten dus belangrijk. Ga samen op zoek naar andere mogelijkheden. Als je pijn bij het vrijen krijgt als je partner bij je binnendringt, is het misschien een idee om dat even niet te doen. Zoek naar alternatieven. Geef elkaar een ontspannende massage, of zoen weer eens uitgebreid. Ook likken en strelen kan super opwindend zijn.


Smeren smeren smeren!

Een droge vagina kun je verzorgen met een verzachtende zalf zoals vaseline. Smeer elke keer als je naar de wc bent geweest je schaamlippen in. Tijdens de seks kun je een glijmiddel gebruiken om je vagina soepel te maken. Er zijn ook massageolies verkrijgbaar die ook geschikt zijn voor de intieme delen. Het voordeel van een olie is dat je elkaar lekker kunt masseren en de opwinding misschien wel tijdens de massage ontstaat. Hoe lekker is dat!


Praat erover, dat helpt


Ga niet alleen tobben als je vaginale klachten hebt die zorgen voor pijn bij het vrijen, maar praat erover. Het mooiste is om dat met je partner te doen, maar als je dat nog een beetje spannend vindt, kun je er met een vriendin over praten. Ook op internet is veel te vinden over pijn bij het vrijen. Zo staan er veel tips en informatie op bijvoorbeeld Thuisarts. Pijn bij het vrijen is hartstikke lastig maar gelukkig kun je er ook veel aan doen om het zo snel mogelijk weer te laten knetteren tussen de lakens.


7 weergaven0 opmerkingen

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page