top of page
  • mara861

Dagcrème met SPF; waar let ik op?

Bijgewerkt op: 28 feb. 2022
Wat? Gebruik jij geen dagcrème met SPF? Mijn sportvriendin keek me hoofdschuddend aan. Ik had geen idee waar ze het over had. SPF? Inmiddels weet ik dat SPF staat voor Sun Protection Factor en ervoor zorgt dat mijn huid wordt beschermd tegen UV stralen.


Ik heb het geluk een huid te hebben die niet zo snel verbrandt. Toch moet ook ik voorzichtig zijn, zeker omdat ik bijna dagelijks buiten sport en op zonnige dagen voel ik de warmte op mijn gezicht. UV stralen zijn schadelijk voor de huid; ze versnellen het huidverouderingsproces en kunnen soms huidkanker veroorzaken. Dat de Consumentenbond al jaren hamert op het goed beschermen tegen de zon, zegt eigenlijk al genoeg. Maar wat is SPF nou precies en waar moet je op letten? Wij zochten het uit.


Dagcrème met SPF


Het is belangrijk je gezicht ook in de winter te beschermen tegen de zon. Ook al zie je de zon niet op een grauwe winterse dag, UV stralen zijn er gewoon het hele jaar door. Door je gezicht dagelijks in te smeren met een dagcrème met SPF, voorkom je huidproblemen. Tussen 12.00 en 15.00 is de UV straling het sterkst, dus dan is smeren helemaal belangrijk.


Vermijd een tanige huid


Sun Protection Factor, daar staat SPF dus voor. Deze factor geeft de mate aan waarin een dagcrème met SPF je beschermt tegen UV stralen. Hoe hoger het cijfer, hoe hoger de beschermingsfactor. Aangeraden wordt om op z’n minst een dagcrème met SPF 30 te smeren omdat deze crème zevenennegentig procent van de UV straling tegenhoudt. SPF 15 houdt 93% tegen en SPF 50 blokt 98%. En natuurlijk is het lekker om een kleurtje in je gezicht te hebben, maar op den duur loop je het risico op een tanige oude huid die er alles behalve gezond uitziet. De kans op rimpels, een leerachtige huid en vlekjes in je gezicht nemen toe als je je huid niet beschermt.


Welke SPF kies jij?


Het is altijd even uitproberen welke dagcrème met SPF voor jou het beste werkt. Dat heeft met je persoonlijke voorkeur te maken, maar ook met je huidtype.


Droge huid

Wie een droge huid heeft kan kiezen voor crèmes of serums met SPF erin. Deze zorgen ervoor dat je huid soepel en zacht aanvult terwijl het een goede bescherming biedt.


Vette huid

Een vette huid heeft baat bij een dagcrème met SPF die de huid niet nog vetter maakt. Daarom is een olievrije SPF zeer geschikt voor mensen met een wat vettere huid.


Gevoelige huid

Heb je een gevoelige huid? Dan is het zaak om een product te vinden die zo min mogelijk je huid irriteert. Een dagcrème zonder parfum of andere ingrediënten die een gevoelige huid geen goed doen is dan het beste.


Een dagcrème met SPF is gewoon super belangrijk voor het behoud van een mooie en stralende huid en die houd je door dagelijks te smeren. Wil je er helemaal zeker van zijn dat je goed beschermt de dag doorgaat, smeer dan om de twee uur. Ook als het niet eens zo’n stralende dag is. Je huid zal je dankbaar zijn.


5 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page